De Brilledoos

De Brilledoos is een zelfstandige optiekzaak die sinds 1993 in het winkelcentrum van Almere-Buiten is gevestigd. Door de jaren heen heeft de Brilledoos, met eigenaar George Böekling, zich geprofileerd als een optiekzaak met een visie op het beoefenen van het optiek vak. Deze visie wordt gedragen door een team van trouwe medewerkers die al jaren het gezicht bepalen van de Brilledoos. De visie richt zich op de diversiteit van alle facetten die voorkomen in het optiek vak.

 • Bij de brillen zijn dat de eenvoudige basis vormen zonder poespas. Deense ontwerpen zijn prominent aanwezig in ons aanbod
 • De keuze van het glas wordt bepaald door de eisen die men individueel aan de glazen stelt, maar ook het budget is bepalend voor het juiste type glas.
 • Tijdens het oogonderzoek kijken wij niet alleen naar de gezichtsscherpte maar zoeken wij een oplossing hoe preventief het functioneren van het oog positief te beïnvloeden is.
 • Door visuele training komen we in sommige gevallen tot een andere oplossing dan een reguliere bril.
 • Contactlenzen behoren ook tot één van de facetten van onze specialisme. Zachte contactlenzen staan synoniem voor comfort en gebruiksgemak. Willen we preventief de toenemende bijziendheid aanpakken of stabiliseren dan hebben we de betrouwbare “harde zuurstof doorlatende contactlens “als keuze, maar ook de nieuwe nachtlenzen krijgen steeds meer bewijs van preventieve werking op bijziendheid. Harde lenzen zijn niet altijd de gemakkelijkste lenzen om aan te wennen, maar nachtlenzen laten nagenoeg alle nadelen van traditionele harde lenzen achterwege en zijn in veel gevallen zeer succesvol in het reduceren van de toenemende bijziendheid.
 • Door de toename van diabetes patiënten is de Brilledoos actief betrokken geraakt bij het preventief onderzoek naar oogproblematiek bij deze doelgroep. De optometrist van de Brilledoos werkt samen met aantal vrijgevestigde huisarts praktijken in Almere. Op huisartslocatie of in de praktijk wordt het onderzoek gedaan.
 • Brillen

  De Brilledoos heeft een specifieke collectie monturen. Wij zijn bewust niet opzoek naar de bekende merken maar zoeken naar de bril die precies bij de persoonlijkheid past van onze klanten.
  lees meer
 • Optometrie

  Bij de Brilledoos werken gecertificeerde optometristen. U kunt voor een optometrisch onderzoek een afspraak maken. Meer info over optometrie door de Optometristen Vereniging Nederland
  lees meer
 • Contactlenzen

  De contactlens is een optisch hulpmiddel dat op het oog wordt gedragen. Het plastic lensje wordt door geautomatiseerde processen op maat en sterkte gemaakt. Het drijft op een laagje traanvocht, zonder het hoornvlies te raken.
  lees meer